Εύκολες συνταγές

Συνταγή για μπράουνι με μαύρο φασόλι

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου, όπου θα μοιραστώ μαζί σας μια απολαυστική και εκπληκτική υγιεινή απόλαυση: Black Bean Brownies! 🍫💚 Αυτά τα απολαυστικά μπράουνις δεν είναι μόνο πλούσια σε γεύση, αλλά και γεμάτα με θρεπτικά συστατικά. Αντικαθιστώντας το παραδοσιακό αλεύρι με μαύρα φασόλια, δημιουργούμε μια υγρή και μυτερή υφή που θα ευχαριστήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της σοκολάτας. Επιπλέον, είναι χωρίς γλουτένη! Ας βουτήξουμε λοιπόν σε αυτήν την εξαιρετική συνταγή και ας αφεθούμε σε γλυκύτητα χωρίς ενοχές.

Συστατικά

Ακολουθεί ένας απλός πίνακας που περιγράφει τα συστατικά που θα γίνουν για αυτή τη λαχταριστή συνταγή Black Bean Brownie:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικό
Ποσότητα

Μαύρα φασόλια σε κονσέρβα, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
1 κουτάκι (15 oz)

Αυγά
2

Λάδι καρύδας
1/4 φλιτζάνι

Κακάο σε σκόνη
1/2 φλιτζάνι

Σιρόπι σφενδάμου
1/2 φλιτζάνι

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού

Τσιπς σοκολάτας
1/2 φλιτζάνι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ζωντανέψετε αυτήν τη συνταγή, συγκεντρώστε τα απαραίτητα συστατικά και συστατικά:

  • Μπλέντερ ή επεξεργαστής τροφίμων
  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  • Σπάτουλα
  • ταψί 8×8 ιντσών
  • Περγαμηνόχαρτο
  • Φούρνος

Τώρα που τα έχουμε όλα έτοιμα, ας ξεκινήσουμε να ετοιμάσουμε αυτά τα παραδεισένια μπράουνις μαύρων φασολιών!

Προετοιμασία

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C). Λαδώνουμε το ταψί και το στρώνουμε με λαδόκολλα, φροντίζοντας να καλυφθούν τα πλαϊνά.
  2. Σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων, συνδυάστε τα στραγγισμένα και ξεπλυμένα μαύρα φασόλια, τα αυγά, το λάδι καρύδας, τη σκόνη κακάο, το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα βανίλιας, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ενωθούν καλά, ξύνοντας τα πλαϊνά αν χρειάζεται.
  3. Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας στο κουρκούτι και διπλώστε τα απαλά χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Αφήστε λίγο για πασπαλισμό από πάνω αργότερα, αν θέλετε.
  4. Ρίξτε το κουρκούτι στο έτοιμο ταψί, απλώνοντας το ομοιόμορφο με τη σπάτουλα.
  5. Προαιρετικά: Πασπαλίστε μερικά επιπλέον κομματάκια σοκολάτας πάνω από το κουρκούτι για μια επιπλέον έκρηξη σοκολατένιας καλοσύνης.
  6. Το να προθερμάνετε το ταψί σας στο φούρνο και ψύξη για 25-30 ή μέχρι να βγείτε μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο με λίγα υγρά ψίχουλα.
  7. Μόλις ψηθούν, αφαιρέστε τα μπράουνις από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς πριν τα κόψετε σε τετράγωνα.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτά τα υπέροχα Black Bean Brownies είναι περίπου 15 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή των συστατικών, την ανάμειξη της ζύμης και την προετοιμασία του ταψιού. Ο χρόνος ψησίματος είναι επιπλέον 25-30 λεπτά, με αποτέλεσμα ο συνολικός χρόνος από την αρχή μέχρι το τέλος να είναι περίπου 40-45 λεπτά. Έτσι, θα τις μηδέξεις τις λαχταριστές σε χρόνο!

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Τώρα που έχετε προετοιμάσει όλα τα βήματα, επιτρέψτε μου να μοιραστείτε μερικές συμβουλές για να διασφαλίσετε ότι τα Black Bean Brownies σας γίνονται τέλεια κάθε φορά:

  1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεπλύνει καλά τα μαύρα φασόλια σε κονσέρβα για να αφαιρέσετε τυχόν υπερβολικό αλάτι ή άλμη.
  2. Για πιο ομαλή ζύμη, χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή υψηλής ισχύος για να ανακατέψετε καλά τα συστατικά.
  3. Αν προτιμάτε πιο γλυκιά γεύση, μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα του σιροπιού σφενδάμου ή να προσθέσετε λίγο μέλι.
  4. Μην ανακατεύετε υπερβολικά το κουρκούτι μετά την προσθήκη των κομματιών σοκολάτας. μερικοί σβώλοι και στροβιλισμοί κάνουν τα μπράουνις ακόμα πιο απολαυστικά.
  5. Για να δοκιμάσεις την ετοιμότητα, να δεις μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο των μπράουνι. Θα πρέπει να βγαίνει με μερικά υγρά ψίχουλα συνδεδεμένα αλλά όχι βρεγμένο κουρκούτι.
  6. Αφήστε τα brownies να κρυώσουν εντελώς πριν τα κόψετε, καθώς θα συνεχίσουν να κρυώνουν καθώς κρυώνουν.

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και τα Black Bean Brownies σας θα βγουν απόλυτα θεϊκά! 😋🍫

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθεί μια ανάλυση των κατά προσέγγιση θρεπτικών αξιών ανά μερίδα (με βάση 12 μερίδες):

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
150

Συνολικό Λίπος
8g

Κορεσμένα λιπαρά
5 g

Χοληστερόλη
35 mg

Νάτριο
100 mg

Υδατάνθρακες
18g

Ίνα
3g

Σάκχαρα
9g

Πρωτεΐνη
4g

Ασβέστιο
2% DV

Σίδερο
8% DV

Κάλιο
4% DV

Λάβετε υπόψη ότι οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες συστατικές μάρκες που αναφέρονται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν σερβίρετε αυτά τα λαχταριστά μπράουνι μαύρου φασολιού, μπορείτε να κάνετε δημιουργικούς με την παρουσίαση. Πασπαλίστε τα ελαφρά με ζάχαρη άχνη για μια κομψή πινελιά ή περισσέψτε λίγο λιωμένη μαύρη σοκολάτα από πάνω για ένα παρακμιακό στρίψιμο. Μπορείτε επίσης να σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα σαντιγί για μια απολαυστική εμπειρία γλυκού.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, σκεφτείτε να συνδυάσετε μια δροσιστική φρουτοσαλάτα ή μια μπάλα από το αγαπημένο σας σορμπέ για να εξισορροπήσετε τον πλούτο. Η πικρή γεύση των μούρων ή η τροπική γλυκύτητα των μάνγκο που συμπλήρωνε υπέροχα τα μπράουνις. Και φυσικά, ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ ή ένα ποτήρι κρύο γάλα είναι πάντα μια κλασική επιλογή!

Συνθήκες αποθήκευσης

Η σωστή αποθήκευση των Black Bean Brownies θα διασφαλίσει ότι θα παραμείνουν φρέσκα και λαχταριστά για περισσότερο. Αφού κρυώσουν εντελώς, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 3 ημέρες. Για παρατεταμένη αποθήκευση, το αυτοκίνητο στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα. Μπορείτε επίσης να καταψύξετε για έως και 3 μήνες μεμονωμένες μερίδες σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη και τοποθετώντας τα σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη.

Για να τα πιάσεις μετά την κατάψυξη ή την κατάψυξη, απλώς επαναφέρεται σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεσταίνει τα ελαφρά στο φούρνο μικροκυμάτων για μια λαχταριστή και απολαυστική απόλαυση.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Αυτά τα Black Bean Brownies προσφέρουν κάτι περισσότερο από μια απολαυστική γεύση. έρχονται επίσης με πολλά για την υγεία. Ας ρίξουμε μια ματιά στα βασικά συστατικά:

  1. Μαύρα φασόλια: Γεματισμένα με φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και βασικά θρεπτικά συστατικά, τα μαύρα φασόλια προάγουν την υγεία του πεπτικού συστήματος, βοηθούν στη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και παρέχουν διαρκή ενέργεια.

  2. Κάκαο σε σκόνη: Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και μετάλλα όπως μαγνήσιο και σίδηρο, η σκόνη κακά μπορεί να βελτιώσει την καρδιαγγειακή υγεία, να τονώσει τη διάθεση και να ενισχύσει τη γνωστική λειτουργία.

  3. Λάδι καρύδας: Γνωστό για τα υγιή λίπη του, το λάδι καρύδας υποστηρίζει τη λειτουργία του εγκεφάλου, βοηθά στη διαχείριση του βάρους και έχει αντιμικροβιακά στοιχεία που ωφελούν την υψηλή υγεία.

  4. Σιρόπι σφενδάμου: Ένα φυσικό γλυκαντικό με χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη σε σύγκριση με την ραφιναρισμένη ζάχαρη, το σιρόπι σφενδάμου παρέχει αντιοξειδωτικά και ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο και ψευδάργυρο.

  5. Αυγά: Υψηλά σε πρωτεΐνες και απαραίτητα αμινοξέα, τα αυγά συμβάλλουν στην ανάπτυξη των μυών, υποστηρίζουν την υγεία του εγκεφάλου και παρέχουν σημαντικές βιταμίνες και μετάλλα.

Ενσωματώνοντας αυτά τα θρεπτικά συστατικά στα μπράουνι σας, όχι μόνο ικανοποιείτε το γλυκό σας αλλά και θρέφετε το σώμα σας.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν σας άρεσε αυτή η μοναδική συνταγή για μαύρο φασόλι, ίσως θα θέλατε να εξερευνήσετε και άλλες δημιουργικές και πιο υγιεινές επιλογές γλυκού. Ακολουθούν μερικές προτάσεις για να δείτε τη γεύση σας:

  1. Μους σοκολάτας αβοκάντο: Ένα βελούδινο και απολαυστικό επιδόρπιο φτιαγμένο με αβοκάντο, σκόνη κακάο και φυσικά γλυκαντικά. Είναι μια απόλαυση χωρίς ενοχές που θα κάνετε να θέλετε περισσότερα.

  2. Chickpea Blondies: Παρόμοια με τα μαύρα μπράουνις φασολιών, αλλά με πιο ελαφριά γεύση, τα ρεβύθια blondies προσφέρουν μια ευχάριστη αλλαγή στα παραδοσιακά blondies ενώ παρέχουν μια δόση καλής πρωτεΐνης και φυτικών ινών.

  3. Brownies Sweet Potato: Υγρό και γευστικό, αυτά τα brownies πουρέ γλυκοπάτα ως βάση, προσθέτοντας μια φυσική γλυκύτητα και επιπλέον θρεπτικά συστατικά στο επιδόρπιό σας.

Μπορείτε να εξερευνήσετε αυτές τις συνταγές και να τις προσαρμόσετε στις δικές σας προτιμήσεις. Καλό ψήσιμο!

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή Black Bean Brownie αντλεί έμπνευση από διάσημους σεφ και λάτρεις του φαγητού που έχουν αποτολμήσει στη σφαίρα των πιο υγιεινών επιδορπίων. Μερικά από τα γαστρονομικά μυαλά που έχουν εμπνεύσει αυτήν τη δημιουργία περιλαμβάνει:

  1. Τζέιμι Όλιβερ: Πρωταθλητής της φρέσκιας και θρεπτικής μαγειρικής, ο Τζέιμι Όλιβερ μοιράστηκε συνταγές που δίνουν έμφαση στις πιο υγιεινές εναλλακτικές και δημιουργικές εναλλαγές συστατικών.

  2. Deliciously Ella: Η Ella Mills, γνωστή ως Deliciously Ella, είναι δημοφιλής υπέρμαχος της διατροφής με βάση τα φυτά. Οι καινοτόμες συνταγές της συχνά φυσικά και υγιεινά παρουσιάζουν, εμπνέοντας μια νέα προσέγγιση στα παραδοσιακά επιδόρπια.

  3. Minimalist Baker: Εστιάζοντας σε απλές, φυτικές συνταγές, το Minimalist Baker προσφέρει έμπνευση για όσους αναζητούν πιο υγιεινές εκδοχές των αγαπημένων τους λιχουδιών. Η έμφαση που δίνεται στα ελάχιστα υλικά και την εύκολη προετοιμασία έχει απήχηση σε πολλούς οικιακούς μάγειρες.

Αυτές οι σημαντικές φιγούρες έχουν ανοίξει το δρόμο για συναρπαστικές γαστρονομικές δημιουργίες που δίνουν προτεραιότητα τόσο στη γεύση όσο και στη διατροφή. Πειραματιζόμενοι με μη συμβατικά συστατικά όπως τα μαύρα φασόλια, μπορούμε να επαναπροσδιορίσουμε τι σημαίνει να απολαμβάνουμε ένα νόστιμο επιδόρπιο χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία μας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button