Εύκολες συνταγές

Συνταγή για βάφλα με σάλτσα σοκολάτας

Συνταγή βάφλας με σάλτσα σοκολάτας

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στον απολαυστικό συνδυασμό τραγανών βαφλών και πλούσιας σάλτσας σοκολάτας με αυτήν την απολαυστική συνταγή βάφλας με σάλτσα σοκολάτας. Ιδανικές για πρωινό, brunch ή ακόμα και επιδόρπιο, αυτές οι λαχταριστές λιχουδιές θα ικανοποιήσουν τις λιγούρες σας και θα φέρουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας. Το αφράτο εσωτερικό των βαφλών σε συνδυασμό με τη βελούδινη, σπιτική σάλτσα σοκολάτας δημιουργεί μια παραδεισένια εμπειρία που θα σας αφήσει να θέλετε περισσότερο. 🍫😋

Συστατικά

<πίνακας>

Ζύμα βάφλας
Σάλτσα σοκολάτας

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
½ φλιτζάνι γάλα

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι τσιπς μαύρης σοκολάτας

2 μεγάλα αυγά
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

1¾ φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτή τη θεϊκή συνταγή για βάφλα με σάλτσα σοκολάτας, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:
– Βαφλιέρα
– Μπολ ανάμειξης (2)
– Χτυπήστε με σύρμα
– Μεζούρες και κουτάλια
– Λαστιχένια σπάτουλα
– Μέτρια κατσαρόλα
– Ξύλινο κουτάλι
– Πιάτο ή πιατέλα σερβιρίσματος

Προετοιμασία

Προετοιμασία της ζύμης για βάφλες:

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την κρυσταλλική ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
2. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ενωθούν καλά.
3. Ρίξτε τα υγρά υλικά στα στεγνά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσέξτε να μην αναμειχθεί υπερβολικά. μερικά κομμάτια είναι εντάξει.
4. Αφήστε το κουρκούτι για βάφλες να ξεκουραστεί για 5 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις.

Προετοιμασία της σάλτσας σοκολάτας:

1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την παχύρρευστη κρέμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να αχνίζει. Μην το αφήνετε να βράσει.
2. Προσθέστε τα κομμάτια μαύρης σοκολάτας στην κατσαρόλα και ανακατέψτε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και να γίνει λεία η σάλτσα.
3. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατέψτε το ανάλατο βούτυρο, τη σκόνη κακάο, το γάλα, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ενωθούν καλά.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτήν την υπέροχη συνταγή βάφλας με σάλτσα σοκολάτας είναι περίπου 15 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που απαιτείται για την προετοιμασία του κουρκού για βάφλες και της θεϊκής σάλτσας σοκολάτας. Με τόσο σύντομο χρόνο προετοιμασίας, μπορείτε να ικανοποιήσετε γρήγορα τις λιγούρες σας και να απολαύσετε αυτές τις παρακμιακές λιχουδιές σε χρόνο μηδέν!

[Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans]

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

1. Προθερμάνετε τη βαφλιέρα σας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
2. Ρίξτε τη ζύμη για βάφλες στο προθερμασμένο σίδερο για βάφλες, χρησιμοποιώντας μια κουτάλα ή μεζούρα. Προσέξτε να μην υπεργεμίσετε για να αποφύγετε την υπερχείλιση.
3. Κλείνουμε το σίδερο για βάφλες και ψήνουμε τις βάφλες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη βαφλιέρα σας, αλλά συνήθως είναι περίπου 3-5 λεπτά.
4. Αφαιρέστε προσεκτικά τις βάφλες από το σίδερο και τοποθετήστε τις σε πιατέλα ή πιατέλα.
5. Περιχύστε γενναιόδωρα τη ζεστή σπιτική σάλτσα σοκολάτας πάνω από τις βάφλες, αφήνοντάς την να πέσει στα πλαϊνά. Προσθέστε λίγο σκόνη ζάχαρης άχνη για μια επιπλέον γλυκύτητα.
6. Σερβίρετε τις βάφλες με σάλτσα σοκολάτας αμέσως όσο είναι ακόμα ζεστές και απολαύστε τον απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων και υφών.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Διατροφή
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
380

Ολικό λίπος20 g

Κορεσμένα λιπαρά
12g

Χοληστερόλη
85 mg

Νάτριο
280 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
43g

Διαιτητικές ίνες
3g

Ολικά σάκχαρα
19 g

Πρωτεΐνη
7g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να αναβαθμίσετε την παρουσίαση των βαφλών με σάλτσα σοκολάτας, εξετάστε τις ακόλουθες προτάσεις σερβιρίσματος και παρουσίασης:
– Τοποθετήστε τις βάφλες σε μια όμορφη κεραμική ή ξύλινη πιατέλα, αφήνοντας την πλούσια σάλτσα σοκολάτας να πέσει πάνω από τις άκρες.
– Γαρνίρετε με φρέσκα μούρα, όπως φράουλες, βατόμουρα ή βατόμουρα για έντονο χρώμα και φρεσκάδα.
– Προσθέστε μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα από το αγαπημένο σας παγωτό για μια απολαυστική πινελιά.
– Πασπαλίστε λίγους θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα ή καρύδια, για περισσότερη τραγανή γεύση και γεύση.
– Σερβίρετε μαζί με ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ ή ένα ποτήρι κρύο γάλα για να συμπληρώσετε τη γλυκύτητα των βαφλών.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει βάφλες, αποθηκεύστε τις σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ημέρες. Τα ξαναζεσταίνετε σε τοστιέρα ή σε προθερμασμένο φούρνο για λίγα λεπτά για να επαναφέρουν την τραγανότητά τους. Η σάλτσα σοκολάτας μπορεί να αποθηκευτεί σε σφραγισμένο βάζο ή δοχείο στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα. Ζεσταίνουμε απαλά τη σάλτσα στο φούρνο μικροκυμάτων ή στο μάτι της κουζίνας πριν τη σερβίρουμε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Η συνταγή για βάφλα με σάλτσα σοκολάτας προσφέρει όχι μόνο μια απολαυστική γεύση αλλά και ορισμένα οφέλη για την υγεία από τα συστατικά της:
– Η μαύρη σοκολάτα περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς.
– Η σκόνη κακάο είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, τα οποία έχουν συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της εγκεφαλικής λειτουργίας και του χαμηλότερου κινδύνου καρδιακών παθήσεων.
– Τα αυγά παρέχουν υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες και βασικές βιταμίνες και μέταλλα.
– Το γάλα είναι καλή πηγή ασβεστίου και βιταμίνης D, προάγοντας γερά οστά και δόντια.
– Το αλεύρι ολικής αλέσεως που χρησιμοποιείται στις βάφλες προσθέτει διαιτητικές ίνες, υποστηρίζοντας την υγεία του πεπτικού συστήματος και παρέχοντας ένα αίσθημα κορεσμού.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε η συνταγή για βάφλα με σάλτσα σοκολάτας, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:
1. Nutella Banana Waffles: Απλώστε μια στρώση κρεμώδη Nutella στις βάφλες και από πάνω προσθέστε μπανάνες σε φέτες για έναν παραδεισένιο συνδυασμό γεύσεων.
2. Βάφλες με φράουλα: Αντικαταστήστε τη σάλτσα σοκολάτας με φρέσκες φράουλες και σαντιγί για μια φρουτώδη ανανέωση στις κλασικές βάφλες.
3. Βάφλες μήλου με κανέλα: Διπλώστε τα μήλα και την κανέλα κομμένα σε κύβους στη ζύμη για βάφλες και σερβίρετε με ζεστή σάλτσα καραμέλας για μια ζεστή και ανακουφιστική απόλαυση.
4. Βάφλες με φυστικοβούτυρο και ζελέ: Αλείψτε τις βάφλες με φυστικοβούτυρο και προσθέστε το αγαπημένο σας ζελέ ή μαρμελάδα για μια νοσταλγική και νόστιμη ανατροπή.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η απολαυστική συνταγή βάφλας με σάλτσα σοκολάτας αντλεί έμπνευση από διάσημους σεφ και λάτρεις του φαγητού, γνωστούς για τις απίστευτες δημιουργίες τους για επιδόρπια. Μερικοί από τους μάγειρες που επηρέασαν τη δημιουργία αυτής της συνταγής περιλαμβάνουν:
1. Dominique Ansel: Διάσημος για τις καινοτόμες δημιουργίες ζαχαροπλαστικής του, συμπεριλαμβανομένου του cronut, η τεχνογνωσία του Dominique Ansel στο συνδυασμό γεύσεων και υφών ενέπνευσε την παρακμιακή σάλτσα σοκολάτας σε αυτή τη συνταγή.
2. Nigella Lawson: Με την αγάπη της για όλα τα πράγματα επιεικής, το πάθος της Nigella Lawson για τα επιδόρπια σοκολάτας χρησίμευσε ως μούσα κατά την ανάπτυξη αυτής της ακαταμάχητης συνταγής για βάφλες.
3. Jacques Torres: Ως κύριος σοκολατοποιός, η τεχνογνωσία του Jacques Torres στην εργασία με τη σοκολάτα επηρέασε την τεχνική και την ποιότητα της σπιτικής σάλτσας σοκολάτας που παρουσιάζεται σε αυτήν τη συνταγή.

Τώρα, εξοπλισμένοι με αυτή τη δελεαστική συνταγή βάφλας με σάλτσα σοκολάτας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια πραγματικά αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία για εσάς και τους αγαπημένους σας. Απολαμβάνω! 🧇🍫😊

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button